Bekijk onze kijkwoning
< Terug naar het overzicht

Ontdek enkele misvattingen over de prijs van houtskeletbouw

Houtskeletbouw wordt vaak geprezen om zijn duurzaamheid, snelheid en flexibiliteit, maar wat is de prijs die je betaalt voor houtskeletbouw? Er circuleren heel wat wilde verhalen over de kosten die deze bouwmethode met zich meebrengt. Sommigen beweren dat het duurder is dan traditionele bouw, terwijl anderen zeggen dat het op lange termijn kostenbesparend is. Ontdek in dit artikel de feiten en fabels over de prijs van houtskeletbouw en waarom een KEPLER-woning zo betaalbaar is. 

 

De prijs van houtskeletbouw

 

Je hoort misschien regelmatig dat de prijs voor houtskeletbouw hoger ligt omwille van het gebruikte materiaal. Hout heeft nu eenmaal een stevig prijskaartje. Hoewel dat klopt, vraagt houtskeletbouw minder arbeidstijd, en daarmee kan je de kosten flink drukken.

Je zou bij houtskeletbouw ook meer betalen om te isoleren, maar die bewering is fout. Door de natuurlijke isolerende eigenschappen van hout en de mogelijkheid om extra isolatiemateriaal gemakkelijk in de structuren te integreren, zijn houtskeletbouwwoningen vaak heel energie-efficiënt. En dat zorgt op lange termijn voor een lagere energiefactuur. Wat een effect heeft op de totale kost van je woning.

 

Hoe KEPLER houtskeletbouw nóg betaalbaarder maakt

 

Bij KEPLER weten we dat een woning bouwen vandaag de dag complex en haast onbetaalbaar is. Dat kan en moet anders: we hebben bij KEPLER energiezuinige en betaalbare houtskeletbouwwoningen ontwikkeld die lichtjaren voor zijn op hun tijd. Hoe dat kan? Dankzij ons…

  1. Volledig geïntegreerd bouwproces: bij KEPLER beheren we elke stap van het bouwproces. We hoeven dus geen onnodige kosten door te rekenen aan externe aannemers of leveranciers. En daarnaast kunnen we met onze schaalvoordelen en gestandaardiseerd productieproces materialen efficiënt inkopen en gebruiken.
  2. Snelle bouwtijden: we bouwen een KEPLER-woning op enkele weken tijd. Hierdoor drukken we de arbeidskosten. Bovendien kan je hierdoor, als koper, snel(ler) intrekken in je nieuwe thuis en spaar je huur of dubbele woonlasten uit.
  3. Energiezuinig: je vindt geen woning op de markt die energiezuiniger is. Niet alleen je aankoopprijs ligt substantieel onder de marktprijs, je betaalt per jaar ook tot €2000 minder aan energiekosten. Win-win!
  4. Geen verborgen kosten: What you see is what you get. Bij KEPLER kom je nooit voor verrassingen te staan. Je koopt bij ons een woning die tot in de details is afgewerkt met hoogwaardige materialen en innovatieve energietechnologieën.

Benieuwd naar de meest energiezuinige woningen op de markt?

Check onze nieuwbouwprojecten in Houthulst, Opwijk, Boutersem, Duffel, Lummen, Nieuwerkerken, Galmaarden, Maaseik, Hasselt … Of kom langs in onze kijkwoning, waar we je met veel plezier rondleiden. Contacteer ons voor meer info.

Wil je graag meer weten over de KEPLER-woning? 

Download onze brochure en lees alles over onze revolutionaire manier van bouwen.
Download onze brochure