Bekijk onze kijkwoning
< Terug naar het overzicht

Architect Nico Mullens: ‘Dennis en ik delen dezelfde visie. Het traditionele bouwproces moet en kan beter!’

KEPLER heeft de platgetreden paden van de bouwsector verlaten en bouwt woningen die lichtjaren vooruit zijn op hun tijd. Een vooruitstrevend concept vraagt een doordacht ontwerp. En dat kwam tot stand toen de paden van Dennis, zaakvoerder en oprichter van KEPLER, en Nico, architect, kruisten.

Nico Mullens, medeoprichter van MAMU Architecten, kan al terugblikken op een gevarieerde carrière in zowel de architectuur als in het ondernemerschap. Na het succesvol oprichten van enkele bedrijven keerde hij terug naar zijn eerste professionele liefde: de architectuur. En dat leidde tot een samenwerking met Dennis.

“De bouwsector staat al jarenlang stil. En dat moet gewoon anders. Toen ik Dennis weer tegen het lijf liep en hij me vertelde over zijn idee voor KEPLER, had ik er dadelijk alle vertrouwen in. Zijn idee en de snelheid waarmee hij dit in de wereld wilde zetten was ongezien, sommigen zouden zeggen buitenaards, maar als iemand dit zou kunnen realiseren was het Dennis wel. Ik zag het dus meteen zitten om hieraan mee te werken, de woning te ontwerpen. Want het was al snel duidelijk. Dennis en ik hadden, of hebben, hetzelfde doel: traditionele bouwprocessen verbeteren en optimaliseren. Een betaalbare en duurzame woning op de markt zetten”, vertelt Nico.

 

Wil je graag meer weten over de KEPLER-woning? 

Download onze brochure en lees alles over onze revolutionaire manier van bouwen.
Download onze brochure

Een mooie balans tussen ruimtelijkheid en functionaliteit

“De KEPLER-woning heeft een gevelbreedte van slechts zes meter en dus was het aan mij om binnen de vaste bouwmaten maximale kwaliteit én een ruimtegevoel te creëren. En met een slim ontwerp, grote ramen en een efficiënte indeling voelt de woning inderdaad heel ruim aan.”

Naast die ruimtelijkheid is functionaliteit in de KEPLER-woning heel belangrijk. De netto-oppervlakte van 118m² wordt efficiënt benut, zonder een vierkante centimeter te verspillen. “En die principes hebben we ook doorgetrokken naar de bovenverdieping. Het resultaat is een woning met drie volwaardige slaapkamers en een bureauruimte”, vult Nico aan.

 

De toekomst lacht KEPLER toe

Mullens ziet de toekomst voor KEPLER rooskleurig: “KEPLER schudt de bouwsector wakker. De woning biedt een antwoord op de uitdagingen van traditionele bouwmethoden, zoals bouwfouten, afvalstromen en bouwtijd. Hoewel het volgens Dennis nog allemaal te traag gaat. En dat vind ik net fantastisch. Hij blijft iedereen uitdagen.”

“De markt verandert ook. Steeds meer mensen willen een comfortabele, betaalbare en duurzame woonoplossing. En dat is een KEPLER-woning. Een betaalbare woning die klaar is voor de toekomst. Je onafhankelijkheid van het distributienet stijgt met deze woning enorm. En dat is een heel groot voordeel in het huidige economische en ecologische klimaat. Dennis heeft dus met KEPLER bewezen dat zijn idee werkt, vandaag en in de toekomst.”

 

Benieuwd naar de meest energiezuinige woningen op de markt?

Check onze nieuwbouwprojecten in Houthulst, Opwijk, Boutersem, Duffel, Lummen, Bilzen, Galmaarden, Maaseik … Of kom langs in onze kijkwoning, waar we je met veel plezier rondleiden. Contacteer ons voor meer info.